Reizigerszorg

​​​Verre reizen maken is leuk en inspirerend, maar het brengt ook risico’s met zich mee. Niet alleen   in de tropen, maar ook in landen dichter bij huis kunt u een infectieziekte oplopen, zoals hepatitis A, malaria en diarree. Om gezond weer terug te komen is een goede voorbereiding belangrijk. GGD Flevoland helpt u daar graag bij. De GGD houdt speciale spreekuren voor reizigers. Tijdens deze spreekuren geven wij u informatie, afgestemd op uw reis en eventuele medische problematiek.


 U kunt terecht voor vaccinaties bij GGD Flevoland in Lelystad, Almere en Emmeloord. Via het rechter menu kunt u meteen een afspraak maken op een van deze locaties. Onder vaccinaties kunt u aanvullende informatie vinden met onder andere de kosten die per zorgverzekeraar worden vergoed.  

Waarom een vaccinatie halen bij de GGD?
Onze reizigersadviseurs, artsen en verpleegkundigen zijn speciaal opgeleid om een advies op maat te geven voor alle reisbestemmingen ter wereld en voor alle reizigers, van jong tot oud, gezond of met medische problematiek. Zij volgen jaarlijks bijscholingen, zoals voorgeschreven in de kwaliteitscriteria van het LCR (Landelijk Coördinatiecentrum Reizigerszorg). Via spoedberichten blijven zij op de hoogte van de meest actuele ontwikkelingen en eventuele aanpassingen van adviezen.​

Maak via de website een 

Werken en gezondheid

Heeft u vaccinaties nodig voor uw werk of wilt u uw werknemers laten vaccineren? Neem dan contact op met de GGD via het e-mailadres infectieziekten@ggdflevoland.nl.

Gratis app
Er is voor reizigers een (gratis) app ontwikkeld voor Android en iOS. De app biedt informatie over de bestemmingen, voorkomende ziekten en kan ter plaatse geraadpleegd worden.
Download de app:


GGD reist mee Google play nieuw.pngGGD reist mee iOS nieuw.png                  

   Android                                            iOS

 

 


Thema's

Over GGD Flevoland

Professionals

Actueel

Snel naar

Hoofdvestiging
Noorderwagenstraat 2
8223 AM Lelystad
Postadres
Postbus 1120
8200 BC Lelystad