Ambulancezorg Flevoland blijft gegarandeerd

​Lelystad, 25 oktober 2018 - De huidige situatie rondom het Zuiderzee ziekenhuis in Lelystad betekent dat GGD Flevoland en de Regionale Ambulancevoorziening Flevoland (RAV) maatregelen hebben getroffen om een optimale ambulancezorg blijvend te garanderen.

"We zijn in goed overleg met de zorgverzekeraars, want het betekent iets voor onze capaciteit. Zowel voor personeel als voor voertuigen", aldus Cees Verdam, directeur Publieke Gezondheid. "Een langere rijtijd betekent dat meer personeel langer onderweg is dus dat moet je compenseren op de ambulanceposten. Dat begrijpen de zorgverzekeraars heel goed."

De maatregelen die de GGD/RAV neemt liggen in het opplussen van onze ambulancecapaciteit. Bijvoorbeeld het opschorten van de scholing en het inschakelen van uitzendbureaus.

Directeur Verdam vervolgt: "We staan voor een goede ambulancezorg in Flevoland en dat zullen we blijven doen. Gevolg is wel dat we extra inzet moeten plegen om kwartiergrensoverschrijdingen zoveel mogelijk te voorkomen. Aan de andere kant, we hebben ervaring met de omliggende ziekenhuizen, daar rijden we nu ook al naar toe. Maar een gemiddelde verlengingsduur van de ritten zal gaan optreden. Deze situatie is triest voor zowel patië​nten als medewerkers van het MC Zuiderzee, laat dat helder zijn. Wij doen er vanuit onze ambulancezorgtaak alles aan om de zorg voor Flevolanders zo goed mogelijk uit te voeren".


Thema's

Over GGD Flevoland

Professionals

Actueel

Snel naar

Hoofdvestiging
Noorderwagenstraat 2
8223 AM Lelystad
Postadres
Postbus 1120
8200 BC Lelystad