Centrum Seksuele Gezondheid

‚Äč

Het Centrum Seksuele Gezondheid van GGD Flevoland biedt hulpverlening en advies over seksueel overdraagbare aandoeningen (soa), anticonceptie en/of over seksualiteit. 

Heb je onveilige seks gehad? Heb jij seks gehad met iemand die een soa heeft? En ben je nu bang voor een soa? Blijf daar dan niet meer zitten en laat je testen. Dit kan bij je eigen huisarts of bij GGD Flevoland.  Je hebt geen verwijsbrief nodig. Daarnaast stuurt GGD Flevoland geen post naar je huisadres. Ook is er geen contact met je huisarts, als jij dat niet wilt. 

Sense = Seksualiteitshulpverlening

Vaak is seks een prettige ervaring. Toch hebben veel mensen vragen of zorgen hierover. Mensen kunnen met hun vragen naar de huisarts gaan. Speciaal voor jongeren tot en met 24 jaar is er ook Sense. Ben je jonger dan 25 jaar en heb je vragen over of problemen met seks? Dan kun je hiervoor terecht bij de GGD.

Abortus spreekuur

Ben je zwanger en heb je vragen over ongeplande zwangerschap of abortus? Dan kun je een afspraak maken bij het abortusspreekuur. Je hebt dan een afspraak met een arts van het Flevoziekenhuis over de verschillende opties. Afspraken voor het abortusspreekuur kunnen alleen telefonisch gemaakt worden.

 PEP bij risico op hiv

Heb je minder dan 72 uur geleden onveilige seks gehad? Ben je bang dat daarbij hiv aan jou werd overgedragen? PEP (Post Exposure Profylaxis) kan in zo'n geval het risico sterk verkleinen dat dit virus uitgroeit tot een definitieve hiv infectie. Hoe sneller wordt begonnen met PEP, des te groter de kans dat de betrokkene geen hiv oploopt. PEP is een behandeling van vier weken met hiv-remmers.

 

Contactgegevens

Het Centrum Seksuele Gezondheid van GGD Flevoland heeft een eigen website: www.senseflevoland.nl

Een afspraak voor een soa test of een Sense gesprek kan hier online gemaakt worden.

Daarnaast zijn we op werkdagen van 8.00-17.00u telefonisch bereikbaar via 088 0029910.


Thema's

Over GGD Flevoland

Professionals

Actueel

Snel naar

Hoofdvestiging
Noorderwagenstraat 2
8223 AM Lelystad
Postadres
Postbus 1120
8200 BC Lelystad