Mondgezondheid 70+

​​​​​​​​​Een goede mondgezondheid is niet alleen belangrijk voor ons gebit, maar voor ons hele lichaam! Het heeft effect op onze algemene gezondheid, maar ook op ons welbevinden en sociaal contact. Dit geldt voor mensen van alle leeftijden: voor mensen die hun eigen tanden en kiezen nog hebben, maar ook voor mensen met een kunstgebit. GGD Flevoland zet zich ook in voor een goede mondgezondheid van ouderen in Flevoland, met kwetsbare ouderen die nog zelfstandig thuis wonen in het bijzonder. Uit onderzoek is intussen gebleken dat dit hard nodig is!​

GGD Flevoland heeft zich aangesloten bij het landelijk initiatief 'De mond niet vergeten!' (DMNV!) en is samen met partners in Flevoland een project gestart. Het project heeft de volgende doelstellingen:

  1. bekendheid, bewustwording en kennis over het belang en onderhouden van een goede mondgezondheid onder (kwetsbare) ouderen te verhogen;
  2. bekendheid, bewustwording en kennis over het belang en onderhouden van een goede mondgezondheid bij (kwetsbare) ouderen onder professionals & vrijwilligers te verhogen, met in het bijzonder professionals en vrijwilligers werkzaam binnen de thuiszorg, huisartsenzorg en mantelzorg;
  3. een hechte samenwerking realiseren tussen mondzorgverleners, thuiszorgorganisaties, mantelzorgondersteuners en huisartsenpraktijken.

Op deze site kunt u meer informatie vinden over wat wij, GGD Flevoland inclusief de overige projectpartner organisaties, voor u kunnen betekenen. 

Onder aanvragen vindt u links naar de landelijke projecten '(h)Oud de mond gezond' en 'De Mond niet Vergeten!'. Op deze sites kunt u relevante informatie vinden en materialen aanvragen. 

Voor vragen kunt u contact opnemen met Ciska van der Poel, werkzaam voor alle gemeenten in Flevoland. Ze is bereikbaar op dinsdag, woensdag en donderdag.

Helpt u mee de mondgezondheid van kw​etsbare ouderen in Flevoland te verbeteren!


Thema's

Over GGD Flevoland

Professionals

Actueel

Snel naar

Hoofdvestiging
Noorderwagenstraat 2
8223 AM Lelystad
Postadres
Postbus 1120
8200 BC Lelystad