Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersNieuwsGezond levenExpired: Gezonde Smikkelweken 2023 in Flevoland van start; spelenderwijs meer groente eten
InwonersNieuwsGezond levenExpired: Gezonde Smikkelweken 2023 in Flevoland van start; spelenderwijs meer groente eten

Gezonde Smikkelweken 2023 in Flevoland van start; spelenderwijs meer groente eten

De derde editie van de Gezonde Smikkelweken is van start gegaan. Tijdens de Gezonde Smikkelweken ontdekken kinderen op een speelse manier gezonde en duurzame voeding. In Flevoland gaan ruim 4.000 kinderen op 46 bso’s een week spelen, koken en proeven. Van courgettecake tot bietenpizza’s. Wethouder Dennis Grimbergen trapte het groentefeestje vandaag af in het Kookcafé van bso Kukeluusjes van GO! Kinderopvangorganisatie in Lelystad.

Aftrap in Lelystad

De kinderen van GO! bso Kukeluusjes gingen samen met Dennis Grimbergen, wethouder van Lelystad, een gezonde groentechallenge aan om het vrolijke groenteprogramma af te trappen. Samen deden zij het Zintuigenspel, waarbij zij bekende en minder bekende groente als maïs, ananastomaat, Chioggiabiet, paarse peen, passievrucht en vijg ontdekten. Net als de andere bso’s in Nederland heeft bso Kukeluusjes vrolijke pakketten met verse groente, spelletjes en activiteiten ontvangen waarmee zij de rest van de week aan de slag gaan. In het pakket zitten onder andere de ingredienten om een courgettecake en bietenpizza’s te bakken maar ook een pakket waarmee zij hun eigen thee gaan maken van gedroogd fruit, kruiden en bloemen.

Wethouder van Lelystad, Dennis Grimbergen, trapt Spoony’s Gezonde Smikkelweken af met de kinderen van bso Kukeluusjes van GO! Kinderopvang.

Over Jong Leren Eten Flevoland

Jong Leren Eten is een programma met de ambitie om jeugd/jongeren (0-18 jaar) in de setting van kinderopvang en onderwijs ‘voedselvaardig’ te maken. Dat is dus leren over gezonde voeding voor jezelf én voor de aarde, zodat jeugd/jongeren zélf leren om gezonde en duurzame voedselkeuzes te maken. In Flevoland wordt hier aan gewerkt door makelaars vanuit GGD Flevoland en Aeres HBO Almere. We werken samen met partijen die deze ambitie ondersteunen, waaronder stichting Spoony die de Gezonde Smikkelweken voor BSO hebben ontwikkeld.