Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersNieuwsExpired: Nieuwe directeur Publieke Gezondheid GGD Flevoland
InwonersNieuwsExpired: Nieuwe directeur Publieke Gezondheid GGD Flevoland

LELYSTAD – 15/02/2024 GGD Flevoland heeft een nieuwe directeur Publieke Gezondheid (DPG). Met ingang van 1 maart 2024 staat Simone Kukenheim uit Driebergen aan het roer van de gemeentelijke gezondheidsorganisatie.

Kukenheim neemt hiermee het stokje over van DPG Marjan Vluggen die eind vorig jaar is vertrokken bij de GGD. Simone Kukenheim heeft ruime bestuurlijke ervaring. In Amsterdam bekleedde ze verschillende politiek-bestuurlijke functies. Ze is acht jaar wethouder geweest met de portefeuilles zorg, jeugdzorg en beroepsonderwijs. Daar was ze ook bestuurlijk verantwoordelijk voor GGD Amsterdam. In 2022 nam Simone afscheid van het college van burgemeester en wethouders. Vervolgens was ze tijdelijk directievoorzitter van het MBO College Zuidoost.

“GGD Flevoland is een prachtige organisatie met veel kennis en ervaring in collectieve preventie en het bewaken en beschermen van publieke gezondheid. Ik heb veel zin om daaraan bij te dragen.” zegt Simone Kukenheim.

“We zijn blij en trots dat we met Simone een ervaren bestuurder mogen verwelkomen, met hart voor de GGD. We zien ernaar uit om samen te werken aan de publieke gezondheid in Flevoland!” aldus Rinze Broekema (wethouder Lelystad en voorzitter van het GGD-bestuur).