Overslaan en naar de inhoud gaan

Nu Niet Zwanger

Met het programma ‘Nu Niet Zwanger’ kunnen we samen in Flevoland kwetsbare en onbedoelde zwangerschappen voorkomen. We begeleiden mensen (m/v) in een kwetsbare situatie bij het maken van een bewuste keuze over het moment van hun kinderwens, zodat zij niet onbedoeld zwanger raken.

Wat kan ‘Nu Niet Zwanger’ voor patiënten betekenen?

Vanuit het programma nemen we écht de tijd om met mensen in gesprek te gaan over de onderwerpen kinderwens, seksualiteit en anticonceptie. We gaan bij voorkeur op huisbezoek en betrekken hierbij ook de eventuele partner. Ook kunnen we anticonceptie of sterilisatie faciliteren en gratis aanbieden.

Wat kan ‘Nu Niet Zwanger’ voor huisartsen betekenen?

Huisartsen en praktijkondersteuners kunnen kwetsbare patiënten aan Nu Niet Zwanger overdragen wanneer de situatie erg complex is of wanneer er onvoldoende tijd is om het gesprek over kinderwens, seksualiteit en anticonceptie goed te voeren. Ook kunnen patiënten worden aangemeld waarbij financiën een barrière vormen, zodat gebruik kan worden gemaakt van het anticonceptiebudget van Nu Niet Zwanger. Ook volgen wij patiënten langdurig actief op en herinneren wij hen tijdig aan bijvoorbeeld herhaalmedicatie. Op die manier helpen we huisartsen bij de zorg voor kwetsbare cliënten.

Hoe kan iemand worden aangemeld?

Jij kent jouw cliënten als zorgverlener het beste. We hebben jouw professionele inschatting nodig om mensen met een risico op een (onbedoelde) kwetsbare zwangerschap te signaleren en bij ons aan te melden.

Kijk op de website van  ‘Nu Niet Zwanger’ Flevoland voor meer informatie. Hier vind je ook ons aanmeldformulier. Het is ook altijd mogelijk om ons even te bellen voor intercollegiaal overleg.

Op dit moment is het ‘Nu Niet Zwanger’ programma in Flevoland actief in de gemeenten Almere en Lelystad. Wil je iemand aanmelden uit één van de andere Flevolandse gemeenten? Neem dan ook contact met ons op om samen de mogelijkheden te bekijken.