Overslaan en naar de inhoud gaan
ProfessionalOpleidingenProfiel Infectieziekte bestrijding

Profiel Infectieziektebestrijding

Als AIOS infectieziektebestrijding (IZB) bij GGD Flevoland ben je gezamenlijk met het team verantwoordelijk voor de preventie, bestrijding en opsporing van infectieziekten. Je komt als AIOS terecht in een hecht team van o.a. artsen, verpleegkundigen en doktersassistenten.

Samenwerken tegen verspreiding van infectieziekten

Als team werken we samen om de verspreiding van infectieziekten te voorkomen en/of in te dammen. Dit gebeurt door bron- en contactopsporing, het geven van voorlichting en adviezen aan de bevolking over de preventie en risico’s van infectieziekten. Iedere melding is anders en elke infectieziekte heeft zijn eigen uitdagingen. Ons brede werkgebied levert diverse verscheidenheid aan casuïstiek op.

Reizigersadvies en seksuele gezondheid

Wat zo leuk is aan onze GGD is dat je naast de IZB en reizigersadvies ook werkzaam bent als arts bij het Centrum voor Seksuele Gezondheid dat zich richt op de bestrijding van soa’s en ben je betrokken bij het bevorderen van de seksuele gezondheid van onze inwoners. Ook zijn er mogelijkheden om kennis te maken met de tuberculosebestrijding.