Overslaan en naar de inhoud gaan

Vaccinatie Mpox

GGD Flevoland is op 8 mei 2023 weer gestart met vaccineren tegen mpox (voorheen: monkeypox of apenpokken). Iedereen met meer kans op mpox kan een afspraak maken om deze vaccinatie te krijgen. De vaccinatie tegen mpox is bedoeld om infecties en verspreiding van het mpox-virus zoveel mogelijk te voorkomen.

GGD Flevoland zet alleen nog 2e mpox vaccinaties

De mpox-vaccinatiecampagne stopt op 1 oktober 2023. Bij GGD Flevoland kun je in september alleen nog terecht voor je tweede mpox vaccinatie. De eerste prik kon je tot 1 september halen.

De einddatum voor de mpox-vaccinatie verschilt per GGD

Kijk op de website van het RIVM bij welke GGD je de komende tijd nog terecht kunt voor een eerste en/of tweede mpox-vaccinatie.

Voor wie is de mpox-vaccinatie

De vaccinatie tegen mpox wordt gegeven aan homoseksuele en biseksuele mannen en andere mannen die seks hebben met mannen en trans personen, die een verhoogd risico hebben op mpox.Ben jij een man die seks heeft met mannen of ben je trans persoon? Dan kun je een afspraak maken bij de GGD voor vaccinatie als één van onderstaande dingen voor jou geldt:

  • Je gebruikt PrEP om hiv te voorkomen, of je staat hiervoor op de wachtlijst en/of
  • Je had het afgelopen jaar met meer dan 10 mensen seks en/of
  • Je hebt seks op sekslocaties of seksfeesten en/of
  • Je doet aan groepsseks en/of
  • Je hebt hiv en bij je controles word je op hepatitis C getest

Klopt een van deze dingen voor jou en ben je een man die seks heeft met andere mannen of ben je trans persoon? Maak dan een afspraak voor je vaccinatie tegen mpox.

Check eenvoudig of je in aanmerking komt voor de vaccinatie

Om erachter te komen of je in aanmerking komt voor een mpox-vaccinatie, kun je gebruikmaken van de adviestool op de website mantotman.nl. Is het advies om je te laten vaccineren, dan kun je bij ons een afspraak maken voor een Mpox vaccinatie.

Bel om een afspraak te maken voor de mpox vaccinatie

Geldt voor jou het advies om je te laten vaccineren tegen mpox? Bel dan met GGD Flevoland om een afspraak te maken voor de vaccinatie: 088 0029910 (ma t/m vr 08.00 – 17.00 uur). GGD Flevoland geeft de mpox vaccinaties alleen op de Noorderwagenstraat in Lelystad.

  • Let op: De vaccinatiecampagne stopt op 1 oktober 2023, in september 2023 zet GGD Flevoland alleen nog tweede mpox-vaccinaties. 

Al gevaccineerd?

Ben je al gevaccineerd tegen mpox, dus heb je twee prikken gehad tegen mpox? Dan is een nieuwe vaccinatie niet nodig. Heb je een van de prikken al wel gehad, maar de tweede nog niet? Dan kun je een afspraak maken. Ben je vorig jaar uitgenodigd om je te vaccineren maar ben je niet gegaan? Ook dan kun je nu een afspraak maken voor vaccinatie.

Hulp nodig?

Wil je hulp bij het weten of de vaccinatie bedoeld is voor jou? Gebruik de mpox-vaccinatietool op Man tot Man voor advies en begeleiding. Liever persoonlijk advies? Je kunt ook bellen met de Aids Soa Infolijn: 0900 – 204 2040 of bel met het klant contact centrum van GGD Flevoland 088 0029910

Meer informatie over de vaccinatie tegen mpox