Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersLiefde en seksOnbedoeld zwanger
InwonersLiefde en seksOnbedoeld zwanger

Onbedoeld zwanger

Onbedoeld zwanger. Wat nu? Bij het Centrum Seksuele Gezondheid (CSG) van GGD F

Flevoland kun je terecht met al je vragen en twijfels over een (mogelijke) zwangerschap. Ook als je de zwangerschap misschien wil stoppen (abortus), kunnen wij jou helpen.

Zwanger of niet?

Je kunt een zwangerschapstest doen vanaf de eerste dag dat je ongesteld zou moeten worden. Een test kun je kopen bij de apotheek of drogist. Het kan ook bij je huisarts. Meer weten? Kijk op de website van het FIOM.

Mogelijkheden onbedoelde zwangerschap

Je bent zwanger, maar misschien was dit niet de bedoeling? Op de website van het FIOM lees je welke mogelijkheden er zijn voor jou en je zwangerschap. Je kunt ook online keuze oefeningen doen om erachter te komen wat jij belangrijk vindt.

Spreekuur keuzehulp onbedoelde zwangerschap

Ben je zwanger en heb je vragen over je zwangerschap of wil je de zwangerschap stoppen? Dan kun je een afspraak maken op het spreekuur keuzehulp onbedoelde zwangerschap. Dit spreekuur is op dinsdag of donderdag in het gebouw van de GGD, Boomgaardweg 4 in Almere. Voor het spreekuur Keuzehulp onbedoelde zwangerschap kun je alleen telefonisch een afspraak maken via 088 002 99 10  (werkdagen 8:00 – 17:00 uur).

Bel 088 002 99 10 voor een afspraak 

Abortusspreekuur

Heb je besloten dat je een abortus wilt? Dan kun je voor hulp bij afbreking van de zwangerschap terecht op het abortusspreekuur op dinsdag en donderdag in het gebouw van de GGD, Boomgaardweg 4 in Almere. Een arts van het Flevoziekenhuis beantwoordt hier je vragen. Ook legt hij/zij uit wat de mogelijkheden zijn.  Voor het spreekuur abortus kun je alleen telefonisch een afspraak maken via 088 002 99 10 (werkdagen 8:00 – 17:00 uur).

Op de website van het Flevoziekenhuis vind je meer informatie over het spreekuur abortus.

Bel 088 002 99 10 voor een afspraak

Informatie voor tienermoeders

Word je binnenkort moeder en ben je jonger dan 20 jaar? Op tienermoeders.nl​ vind je veel informatie. Ook kun je verhalen delen en andere moeders leren kennen.

Handige websites

  • Fiom is een neutrale organisatie, die niet voor of tegen abortus is, maar die je probeert te helpen bij het nemen van een juiste beslissing. Het FIOM verleent ook onlinehulp.
  • SIRIZ is een professionele hulpverleningsorganisatie die hulp biedt bij onbedoelde zwangerschap. 
  • De website abortusverwerking.nl biedt online nazorg, als je daar behoefte aan hebt.