Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersLiefde en seksIk heb een vraag over PrEP
InwonersLiefde en seksIk heb een vraag over PrEP

Ik heb een vraag over PrEP

PrEP (Pre Exposure Profylaxe) is een medicijn om hiv te voorkomen. Deze medicijnen neem je voor de seks. PrEP medicijnen zijn alleen nodig als je weet dat je seks gaat hebben waarbij de kans groot is dat je hiv oploopt. In Nederland is die kans vooral groot voor mannen die seks hebben met mannen.

PrEP medicatie

Wil je meer informatie over PrEP medicatie? Maak dan een afspraak op ons spreekuur en geef daarbij aan dat je voor PrEP komt. De arts of verpleegkundige besluit op basis van jouw verhaal of je in aanmerking komt voor PrEP-medicijnen.

Bel 088 0029910 voor een afspraak

Waar kun je nog meer terecht voor PrEP?

Steeds meer huisartsen in Nederland geven ook PrEP-zorg. Neem contact op met je huisarts, om te kijken of deze jou PrEP-zorg kan bieden. Ga je liever niet naar je huisarts dan kun je ook op andere plekken terecht voor PrEP. Op de website van PrEPnu en Roze in Wit vind je meer informatie over andere plekken waar je voor PrEP terecht kunt.

Meer informatie over PrEP

Veelgestelde vragen

  • Hoeveel kost PrEP bij de GGD?

    PrEP kost bij de GGD  €7,50 per 30 tabletten. Daarnaast moet je regelmatig op controle komen op de locatie waar we o.a. ook soa testen doen. Deze controles zijn gratis.

  • Kan ik (tijdelijk) stoppen met het PrEP-programma?

    Je kunt altijd in overleg met ons stoppen met het PrEP-programma. Aangezien er momenteel een wachtlijst is, kom je wel weer op de wachtlijst te staan indien je later weer zou willen starten.