Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersMaatschappelijke zorgWonen en zorgCentrale toegang opvang voor daklozen
InwonersMaatschappelijke zorgWonen en zorgCentrale toegang opvang voor daklozen

Centrale toegang maatschappelijke opvang

Je kunt bij maatschappelijke opvang aankloppen als je dakloos bent en niet zelf je leven op de rit krijgt.

Kun je geen slaapplaats vinden? Heb je ook andere problemen waar je hulp bij nodig hebt? Ga dan naar een opvanglocatie van Het Leger des Heils, Kwintes of Iriszorg. Of neem contact op met het wijkteam bij jou in de buurt. Bij opvang hoort hulp en begeleiding. GGD Flevoland adviseert.

Neem contact op met Veilig Thuis als je je niet veilig voelt en thuis weggegaan bent door huiselijk geweld.

Wat doet GGD Flevoland?

Heb je je gemeld bij de opvang? Dan krijgt de Centrale Toegang van GGD Flevoland hierover bericht. De Centrale Toegang adviseert of opvang mogelijk is. Als opvang buiten Flevoland nodig is, dan overlegt de Centrale Toegang hierover met de andere regio. Ook heeft de Centrale Toegang zicht op de beschikbare opvangplaatsen in Flevoland. Is de opvang vol en is er elders wel plek? De opvanglocatie zal je verwijzen.

Opvang duurt zo kort als mogelijk en bij opvang hoort ook altijd begeleiding en hulp. Samen met je begeleider van de opvang werk je aan het oplossen van je problemen. Het gaat hierbij niet alleen om het vinden van andere woonruimte. Het gaat ook bijvoorbeeld om je financiën, je gezondheid en hulp bij het vinden van werk, school of dagbesteding.

GGD Flevoland adviseert, samen met een team van experts, over de hulp die nodig is.

Winteropvang

Buitenslapen als het vriest is niet goed voor je gezondheid en kan gevaarlijk zijn. Denk aan risico op onderkoeling of bevriezing. Zodra de gevoelstemperatuur onder de nul graden Celsius is, gaat de winteropvang open. Is de winteropvang open? Slaap dan niet buiten, maar meld je bij het Leger des Heils aan de Spoordreef 14b in Almere. Er wordt geen vergoeding gevraagd en het maakt niet uit of je legaal of illegaal in Nederland bent. Tijdens de winteropvang adviseert de Centrale Toegang over je mogelijkheden na de winteropvang.

Contact

Heb je vragen over de Centrale Toegang? Wij zijn bereikbaar op telefoonnummer 088 – 002 99 15 (op werkdagen van 08:30 tot 17:00 uur) of stuur een e-mail naar meldpuntoggz@ggdflevoland.nl