Overslaan en naar de inhoud gaan

Vangnet en advies

Ik heb zorgen over iemand

Het Meldpunt Vangnet en Advies is er voor iedereen die zich zorgen maakt over iemand in zijn of haar omgeving: buren, familie, vrienden of bekenden. Maak jij je zorgen over iemand die in Flevoland woont? Neem dan contact met ons op.

Wanneer kun je melden bij Vangnet en Advies?

Sommige mensen hebben zorg nodig, maar vragen daar zelf niet om. Deze mensen noemen we zorgmijders. Zij hebben vaak verschillende problemen. Als er niets gebeurt, glijden ze verder af. Denk aan mensen die:

  • Vreemd en zorgwekkend gedrag laten zien
  • Hun huis ernstig verwaarlozen
  • Zichzelf verwaarlozen of verwaarloosd worden
  • Door een zware verslaving geen overzicht meer hebben
  • Vereenzamen
  • Diep in de schulden zitten en geen hulp zoeken
  • Dakloos dreigen te raken
  • In andere moeilijke situaties zitten

Wat gebeurt er nadat je een melding hebt gedaan?

De zorgcoördinatoren van Vangnet en Advies proberen zorgmijders in Flevoland te bereiken.

Als je contact opneemt, vragen we over wie en waarover jij je zorgen maakt. Ook doen wij onderzoek naar de situatie. We proberen in contact te komen met degene waar zorgen over zijn. Als wij jouw melding zelf oppakken, onderzoeken we welke problemen er zijn. We proberen diegene dan te begeleiden naar de juiste zorg. Hierbij gaan we vaak ook op huisbezoek.

Soms sturen we jullie door naar een hulpverlener van een andere organisatie die jullie verder kan helpen.

Vangnet en Advies werkt samen met gemeenten, woningcorporaties, sociale wijkteams, maatschappelijk werk, politie en zorgaanbieders. Dit is nodig om te komen tot een goede aanpak. Als het mogelijk is, vragen wij ook familie en andere naasten om te helpen.

Het is wenselijk dat je de persoon in kwestie zo snel mogelijk laat weten dat je een melding hebt gedaan bij Vangnet en Advies.

Melding doen?

Via onderstaand digitaal formulier kan je een melding doen. Wil je de situatie eerst met iemand bespreken? Neem dan contact op via onderstaande contactgegevens.

Woningvervuiling

Vangnet en Advies heeft veel ervaring met de aanpak van huishoudens die ernstig vervuild zijn. Bekijk in het animatiefilmpje wat we doen bij een vervuilde woning.

Heb je vragen?

Neem contact op met het Regionaal Meldpunt OGGz, afdeling Vangnet en Advies.  Het Meldpunt heeft geen crisisdienst.

Het Meldpunt is bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 17:00 uur via:  088 – 002 99 15 of stuur een e-mail naar: meldpuntoggz@ggdflevoland.nl

Ga voor meer informatie over zorgwekkend gedrag naar de website van de Rijksoverheid.