Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersNieuwsExpired: GGD’en bundelen krachten voor forensische geneeskunde in Midden-Nederland

GGD’en bundelen krachten voor forensische geneeskunde in Midden-Nederland

Vanaf 1 januari 2024 bundelen de teams Forensische Geneeskunde van GGD Flevoland, Gooi en Vechtstreek en GGD regio Utrecht formeel hun krachten. De besturen van deze GGD’en hebben besloten om te komen tot één centrum-GGD Forensische Geneeskunde in Midden-Nederland, waarbij GGD regio Utrecht de centrum-GGD zal zijn.

De afdelingen Forensische Geneeskunde van GGD Flevoland, Gooi en Vechtstreek en GGD regio Utrecht (GGDrU) werken al geruime tijd samen. Deze samenwerking heeft tot doel om per 1 januari over te gaan tot een volledige harmonisatie van Forensische Geneeskunde in de politieregio Midden-Nederland. Vanaf 1 januari 2024 is deze samenwerking geformaliseerd en is GGD regio Utrecht als centrum-GGD voor Forensische Geneeskunde aangewezen.

Door deze samenvoeging vergroten we de kwaliteit van de dienstverlening onder meer door uniforme werkwijzen en kennisdeling en wordt de kwetsbaarheid als het gaat om personele bezetting verminderd. Medewerkers werken vanaf dat moment allemaal vanuit GGDrU en bedienen de gehele politieregio Midden-Nederland. Door de samenwerking en het vormen van een team voor heel Midden-Nederland is onderlinge vervanging makkelijker te regelen en is de bezetting op piekmomenten en bij roosterproblemen beter te garanderen. De vorming van één centrum-GGD voor Forensische Geneeskunde past bij de ontwikkeling die een paar jaar geleden is ingezet om landelijk de Forensische Geneeskunde te organiseren per politieregio.

Als centrum-GGD voor Forensische Geneeskunde Midden-Nederland zal GGDrU voor alle gemeenten in de politieregio Midden-Nederland onder meer de gemeentelijke lijkschouw verzorgen. Zie voor meer informatie de website van GGDrU: Forensische geneeskunde.