Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersNieuwsLiefde en seksSEGGSY: de plek voor jongeren om meer te ontdekken over seksualiteit

SEGGSY: de plek voor jongeren om meer te ontdekken over seksualiteit

Op de nieuwe website seggsy.nl kunnen jongeren tussen de 16 en 18 jaar meer ontdekken over bijvoorbeeld flirten, daten, identiteit, veilige seks, plezier en relaties.

Waarom dit platform?

Jongeren beginnen steeds later met seks – vaak vanaf hun 16e, de meesten rond hun 18e jaar- maar juist op die leeftijd wordt over deze thema’s op school geen voorlichting meer gegeven. Daarom is het belangrijk voor hen een plek te creëren. Luc Lauwers, expert seksuele vorming van Rutgers: “Jongeren van deze leeftijd experimenteren volop, maar krijgen vaak niet de juiste begeleiding. Ze geven aan belangrijke informatie te missen. SEGGSY sluit goed aan bij de belevingswereld van deze specifieke leeftijdsgroep. Op het platform vinden jongeren handige tips, inspirerende video’s, podcasts, quizzen en andere interactieve content. Voor verdiepende informatie verwijzen we naar sense.info.”

Een veilige en gezonde seksuele leefwereld voor jongeren

SEGGSY is ontwikkeld in samenwerking met Sense.info, Rutgers, Soa Aids Nederland en Dance4Life. Het doel is om jongeren te inspireren en te voorzien van tools om zelfbewuste keuzes te maken over hun seksuele gezondheid en relaties en op te komen voor hun eigen grenzen en die van anderen. Dit draagt bij aan een veilige en gezonde seksuele leefwereld voor jongeren.

seggsy