Overslaan en naar de inhoud gaan
ProfessionalBedrijvenHygiëne bij evenementen
ProfessionalBedrijvenHygiëne bij evenementen

Hygiëne bij evenementen

Organiseer je een evenement? Vraag aan de gemeente of een vergunning nodig is. De gemeente toetst de vergunningsaanvraag op veiligheid en gezondheid en vraagt advies aan de GHOR over inzet van medische hulpverlening en technische hygiënezorg.

Hygiënemaatregelen

Heb je voor jouw evenement tijdelijke voorzieningen nodig zoals water, sanitair, tijdelijk aangelegde kampeerterreinen, EHBO-post en/of catering? Dan zijn hygiënemaatregelen erg belangrijk. Waar veel mensen samenkomen en gebruikmaken van dezelfde voorzieningen, is de kans op het oplopen van infecties groter. Voor een optimale hygiëne is het belangrijk dat jouw medewerkers weten hoe ze moeten werken en waarom dat zo s. Op die manier beperk je overdracht van schadelijke micro-organismen die infectieziekten kunnen veroorzaken

Controle en advies

De gemeente laat de tijdelijke voorzieningen bij een aantal evenementen controleren door het team Technische Hygiënezorg van de GGD. Dit gebeurt op advies van de GHOR en/of GGD. Dit hangt af van het soort evenement en het aantal bezoekers dat je verwacht.

Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen met de afdeling Technische Hygiënezorg van GGD Flevoland.

Mail ons

Downloads