Overslaan en naar de inhoud gaan

Nu Niet Zwanger

Met het programma ‘Nu Niet Zwanger’ kunnen we samen in Flevoland kwetsbare en onbedoelde zwangerschappen voorkomen. We begeleiden mensen (m/v) in een kwetsbare situatie bij het maken van een bewuste keuze over het moment van hun kinderwens, zodat zij niet onbedoeld zwanger raken.

Wat kan ‘Nu Niet Zwanger’ voor cliënten betekenen?

Vanuit het programma nemen we écht de tijd om met cliënten in gesprek te gaan over de onderwerpen kinderwens, seksualiteit en anticonceptie. We gaan bij voorkeur op huisbezoek en betrekken hierbij ook de eventuele partner. Ook kunnen we anticonceptie faciliteren en gratis aanbieden.

Wat kan ‘Nu Niet Zwanger’ voor professionals en organisaties betekenen?

Nu Niet Zwanger biedt organisaties gratis tools en trainingen om de thema’s kinderwens, seksualiteit en anticonceptie meer aandacht te geven. Professionals kunnen hun deskundigheid uitbreiden door bij ons programma aan te sluiten als aandachtsfunctionaris en/of een scholing te volgen. Ons programmateam is voor professionals beschikbaar als vangnet om cliënten naar op te schalen bij complexe casuïstiek en/of financiële problemen. Ook volgen wij cliënten langdurig op, zodat een cliënt – ook wanneer hij/zij bij jou uit beeld is verdwenen – altijd tijdig herinnerd wordt aan bijvoorbeeld herhaalmedicatie.

Wat kan jij bijdragen?

Jij kent jouw patiënten/cliënten als zorg- of hulpverlener het beste. We hebben jouw professionele inschatting nodig om mensen met een risico op een (onbedoelde) kwetsbare zwangerschap te signaleren.

Kijk op de website van  ‘Nu Niet Zwanger’ Flevoland voor meer informatie en de aanmeldprocedure.

Op dit moment is het ‘Nu Niet Zwanger’ programma in Flevoland actief in de gemeenten Almere en Lelystad. Wil je iemand aanmelden uit één van de andere Flevolandse gemeenten? Neem dan ook contact met ons op om samen de mogelijkheden te bekijken.

Vragen?

Neem dan contact met ons op via:
nunietzwanger@ggdflevoland.nl
06 – 39 27 16 52