Overslaan en naar de inhoud gaan
ProfessionalMaatschappelijke zorgWonen en zorgSociaal-medisch spreekuur dak- en thuislozen
ProfessionalMaatschappelijke zorgWonen en zorgSociaal-medisch spreekuur dak- en thuislozen

Sociaal-medisch spreekuur dak- en thuislozen

GGD Flevoland houdt elke week sociaal-medische spreekuren voor mensen zonder vaste woon- of verblijfplaats. Dak- of thuisloze personen in Flevoland die geen contact (meer) hebben met hun huisarts kunnen terecht bij het Sociaal Medisch Spreekuur met vragen of zorgen over hun gezondheid. Een zorgverzekering is niet nodig. Er zijn geen kosten verbonden aan een bezoek.

Wat?

Het spreekuur wordt gehouden door een verpleegkundige. De verpleegkundige brengt de gezondheidssituatie in kaart en geeft gezondheidsadvies. De verpleegkundige voert zo nodig verpleegkundige verrichtingen uit en ondersteunt zo nodig bij het herstel van de zorgverzekering, het contact opnemen met de huisarts of het vinden van een nieuwe huisarts. Ook helpt de verpleegkundige met het contact leggen met andere eerstelijnszorg. Er is ook een huisarts voor advies direct verbonden aan het spreekuur.

Waar?

De spreekuren worden wekelijks gehouden op verschillende locaties van de Maatschappelijke Opvang in Almere, Lelystad en Emmeloord. Op vraag bezoekt de verpleegkundige ook andere opvanglocaties voor dak- en thuislozen.

  • ALMERE (Poort): opvanglocatie Leger des Heils

Adres: Pierre de Coubertinlaan 21-23

Telefoonnummer: 088-0653810

  • ALMERE (Stad): opvanglocatie Leger des Heils

Adres: Spoordreef 14b

Telefoonnummer: 036-5489987

  • LELYSTAD: opvanglocatie Leger des Heils

Adres: Zuiderwagenplein 14

Telefoonnummer: 0320-213374

  • EMMELOORD: inlooplocatie Kwintes

Adres: Bouwerskamp 14

Telefoonnummer: 0527-252242

Aanmelden voor het spreekuur kan bij bovengenoemde locaties of via telefoonnummer 06-25761750.​

Contact

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met GGD Flevoland via meldpuntoggz@ggdflevoland.nl of  per telefoon 088 002 99 15.