Overslaan en naar de inhoud gaan

De Gezonde School

Gezonde leerlingen zitten beter in hun vel en presteren beter! De Gezonde School-aanpak biedt praktische handvatten om aan de slag te gaan met gezondheidsthema’s op school. Ben je benieuwd wat de Gezonde School-aanpak voor jouw school kan betekenen? De Gezonde School-adviseurs van GGD Flevoland helpen je graag.

Hoe werkt de Gezonde School?

De Gezonde School-aanpak helpt een school om op een structurele wijze te werken aan belangrijke gezondheidsthema’s, zoals Welbevinden, Voeding en Bewegen. De Gezonde School-aanpak gaat uit van wat jouw school al doet en bouwt hierop verder aan de hand van de wensen en behoeftes van de school. Er wordt gewerkt met vier pijlers: educatie, signaleren, omgeving en beleid.

De Gezonde School-adviseurs helpen en ondersteunen waar nodig. Ook PO-, VO- en Mbo-scholen kunnen met de Gezonde School aanpak werken. Als school kies je zelf het gezondheidsthema.

Je kan ook een schoolgezondheidsprofiel maken en op basis van dit profiel gericht kiezen. De Gezonde School-adviseurs helpen je team graag hierbij. Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek om na te gaan welke stap jullie school kan zetten om jullie gekozen gezondheidsthema effectiever te borgen in de school.

De Gezonde School: zo werkt het

Aan de slag met een gezonde leefstijl op school? De Gezonde School-aanpak biedt houvast aan alle scholen in het primair onderwijs, speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs en mbo. Bekijk hieronder het filmpje hoe het werkt of ga naar de website.

screenshot van een filmpje over gezonde school aanpak

Hoe gezond is jouw school?

Veel scholen besteden al aandacht aan gezondheid. Jouw school ook. Vaak meer dan je denkt. Ben je benieuwd naar de gezondheid van jouw school?

Wil je laten zien dat jouw school met de Gezonde School-aanpak werkt? Je kunt een vignet Gezonde School aanvragen. Dit is niet noodzakelijk, Het belangrijkste is natuurlijk dat het gezondheidsthema structureel aandacht krijgt.

Advies en ondersteuning

Wil je meer weten over de Gezonde School-aanpak? Of wil je graag ondersteuning vanuit de GGD? Onze Gezonde School-adviseurs werken samen met jullie team aan gezondheid op school. De adviseurs bekijken wat er op school al gebeurt rond gezondheid en wat aansluit bij de wensen en behoeften op school.

De adviseurs ondersteunen jouw school bij het maken van keuzes voor lesprogramma’s, ouderbetrokkenheid, beleid, de omgeving en deskundigheidsbevordering. De Gezonde School-adviseurs van GGD Flevoland zijn onafhankelijk en komen graag vrijblijvend langs. Neem contact op met de Gezonde School-adviseur gezondeschool@ggdflevoland.nl of via de jeugdverpleegkundige van jouw school.

Wil je geïnformeerd worden over de Gezonde School-activiteiten in Flevoland en landelijk? Schrijf je dan hier in voor de Gezonde School Flevoland nieuwsbrief.

Wie is de Gezonde School-adviseur voor jouw school?

Anneke Keizer
Mailadres: a.keizer@ggdflevoland.nl
Telefoonnummer: 06-53314342
Gemeente: Urk
Werkdagen: ma, di, do, vr(morgen)

Lisa Koedijk
Mailadres: l.koedijk@ggdflevoland.nl
Telefoonnummer: 06-13602495
Gemeentes: Dronten, Lelystad & Noordoostpolder
Werkdagen: ma t/m do

Lucy van de Vijver
Mailadres: l.vandevijver@ggdflevoland.nl
Telefoonnummer: 06-13814320
Gemeentes: Zeewolde en Almere (VO- & Mbo-scholen)
Werkdagen: ma, di, do, vrij(morgen)

Robin Siemann
Mailadres: r.siemann@ggdflevoland.nl
Telefoonnummer: 06-43445990.
Gemeente: Almere (PO-scholen)
Werkdagen: ma, di, do, vrij