Overslaan en naar de inhoud gaan
Werken bij de GGDLees meer over Lydia’s werk bij GGD Flevoland

Wat is je functie en waar houd je je vooral mee bezig?

Ik ga dagelijks op pad om bij verschillende kinderopvang locaties (gastouder, kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang) langs te gaan en te toetsen of zij voldoen aan de wet Kinderopvang. Ik kijk, toets en beoordeel. Het inspectierapport, met daarin de beoordeling, is openbaar en staat in het LRK (Landelijk Register Kinderopvang).

Met/voor wie werk je?

We werken in Flevoland met een team van 14 toezichthouders voor de kinderopvang. Daarnaast hebben we drie collega’s die zich bezighouden met toezicht WMO.

We bezoeken alle geregistreerde locaties in Flevoland, van de Noordoostpolder tot Zeewolde en van Urk tot Almere.

Wat maakt werken bij GGD Flevoland zo leuk?

Het werk als toezichthouder is afwisselend en uitdagend. Binnen gestelde kaders heb je veel vrijheid in het plannen van je werkzaamheden. Binnen GGD Flevoland heerst een fijne werksfeer en wordt veel georganiseerd, zoals thema-lunches en team-uitjes. Via GGDaily wordt je dagelijks op de hoogte gehouden van zaken die spelen binnen onze GGD.

Wat is de grootste uitdaging in je werk?

Ik werk nu ruim een jaar als toezichthouder en er is nog voldoende te leren! Elke dag is anders en dat maakt dat ik regelmatig mijn planning moet bijstellen omdat er een onderzoek tussendoor komt of ik langer met een onderzoek bezig ben dan ik had verwacht. Gelukkig heb ik fijne (ervaren) collega’s waar ik altijd terecht kan met mijn vragen!