Seksuele gezondheid

​Het Centrum Seksuele Gezondheid van GGD Flevoland biedt hulpverlening en advies over seksueel overdraagbare aandoeningen (soa), anticonceptie en/of over seksualiteit. 

Heb je onveilige seks gehad en ben je en ben je nu bang voor een soa? Blijf daar dan niet mee zitten en laat je testen. Dit kan bij de eigen huisarts of bij GGD Flevoland. Een verwijsbrief is niet nodig. De GGD stuurt geen post naar het huisadres. Ook is er geen contact met de huisarts, als jij dat niet wilt. 

Sense = Seksualiteitshulpverlening
Vaak is seks een prettige ervaring. Toch hebben veel mensen vragen of zorgen hierover. Mensen kunnen met hun vragen naar de huisarts gaan. Ben je jonger dan 25 jaar en heb je vragen over of problemen met seks? Dan kun je hiervoor terecht bij GGD Flevoland.

Spreekuur keuzehulp bij onbedoelde zwangerschap
Ben je zwanger en heb je vragen over een onbedoelde zwangerschap of over abortus, dan kun je telefonisch (via 088 0029910) een afspraak maken voor een gesprek hierover. Ook als je al besloten hebt dat je een abortus wilt, kun je hier een afspraak maken voor hulp bij afbreking van de zwangerschap.
Voor deze gesprekken kun je op dinsdag en donderdag terecht op het spreekuur in Almere. Je hebt dan een afspraak met een arts van het Flevoziekenhuis. De arts zal de verschillende opties in relatie tot de zwangerschap met je bespreken. Deze hulpverlening kan ook anoniem aangeboden worden.

PEP bij risico op hiv
Heb je minder dan 72 uur geleden onveilige seks gehad en ben je bang dat daarbij hiv aan jou werd overgedragen? PEP (Post Exposure Profylaxis) kan in zo'n geval het risico sterk verkleinen dat dit virus uitgroeit tot een definitieve hiv-infectie. Hoe sneller wordt begonnen met PEP, hoe groter de kans dat de betrokkene geen hiv oploopt. PEP is een behandeling van vier weken met hiv-remmers.

Meer informatie
Een afspraak voor een soatest of een gesprek kan online gemaakt worden. Tijdens kantoortijd kun je bellen met GGD Flevoland via 088 0029910. Buiten kantoortijd kun je contact opnemen met de spoedeisende hulp van het Flevoziekenhuis (Almere) of MC Zuiderzee (Lelystad).

Het Centrum Seksuele Gezondheid van GGD Flevoland heeft een eigen website: www.senseflevoland.nl


Thema's

Over GGD Flevoland

Professionals

Actueel

Snel naar

Hoofdvestiging
Noorderwagenstraat 2
8223 AM Lelystad
Postadres
Postbus 1120
8200 BC Lelystad