Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersInfectie-ziektenCorona (covid-19)
InwonersInfectie-ziektenCorona (covid-19)

Corona (COVID-19)

Het coronavirus is in Nederland in een endemische fase gekomen. Bijna iedereen heeft inmiddels afweer opgebouwd, door vaccinatie of een doorgemaakte infectie. Het virus gaat nog rond, maar weinig mensen worden ernstig ziek.

Op de website van het RIVM vind je meer informatie over het coronavirus (COVID-19).

Wat te doen bij klachten?

Omdat corona niet meer tot grote maatschappelijke en economische problemen leidt, zijn alle corona-adviezen vervallen. Je hoeft bij klachten dus niet meer te testen en ook niet meer in quarantaine als je corona hebt. Wel is het belangrijk dat je een mogelijke besmetting niet overdraagt, zeker met het oog op mensen met een kwetsbare gezondheid. Volg daarom deze adviezen als je klachten hebt.

Coronavaccinatie

Een vaccinatie beschermt je tegen (ernstig) ziek worden. Vaccinatie tegen corona is vrijwillig en kost niets. Voor een gratis vaccinatie tegen corona kun je terecht bij GGD Flevoland. Hiervoor maak je een afspraak op deze afsprakenpagina. Als je liever telefonisch een afspraak wil maken kun je bellen naar 0800-7070.

Ga hier naar de pagina over coronavaccinatie bij GGD Flevoland

Long COVID

Sommige mensen houden langdurige klachten nadat ze corona hebben gehad. Er is nog veel onbekend over Long COVID. Daarom wordt er momenteel veel onderzoek naar gedaan. Meer informatie hierover vind je op de website van het RIVM.

Meer informatie over corona