Overslaan en naar de inhoud gaan

GGD Panel

Het GGD Panel bestaat uit een groep Flevolanders die regelmatig een korte vragenlijst invult over onderwerpen die met gezondheid te maken hebben. Zo krijgt GGD Flevoland inzicht in de meningen, ervaringen, en behoeften van Flevolanders over deze onderwerpen. Die informatie kan gebruikt worden om de gezondheid van de inwoners te verbeteren.

Resultaten

De resultaten van de onderzoeken worden in een infographic samengevat en gedeeld met de panelleden.

Aanmelden

Iedere Flevolander in de leeftijd van 16 jaar en ouder kan zich aanmelden voor het GGD Panel. Leden van het Panel krijgen ongeveer vier keer per jaar een uitnodiging om een vragenlijst in te vullen over verschillende onderwerpen rondom gezondheid. Het invullen van zo’n vragenlijst kost ongeveer 10 minuten. Leden kunnen per vragenlijst bepalen of ze willen deelnemen. ​

Afmelden kan op elk moment en zonder reden.

Persoonsgegevens

GGD Flevoland gaat vertrouwelijk om met de gegevens van de panelleden. Uitkomsten worden alleen op groepsniveau gepresenteerd en zijn niet herleidbaar tot een individu.

Onder het kopje Panelonderzoek en persoonsgegevens vind je meer informatie over het privacy beleid van GGD Flevoland.

​Vragen

Heb je vragen over het GGD Panel? Of wil je meer weten? Kijk dan eerst hieronder bij de veelgestelde vragen.

Heb je andere vragen of heb je ideeën om ons panel te verbeteren? Stuur ons een mail door op het gele blok rechts in het scherm te klikken.

Veelgestelde vragen

 • 1. Algemeen GGD-panel

  1.1 Wat is het GGD Panel?

  Het GGD Panel bestaat uit een groep inwoners van Flevoland die regelmatig een korte vragenlijst invult over onderwerpen die met gezondheid te maken hebben.

  1.2 Wat is het doel van het GGD Panel?

  ​Het doel van het GGD Panel is om inzicht te krijgen in de meningen, ervaringen en behoeften van inwoners over onderwerpen rond gezondheid. Met die informatie kunnen GGD Flevoland, gemeenten en andere professionals activiteiten organiseren om de gezondheid van de inwoners te verbeteren. Het GGD Panel vormt een aanvulling op de andere soorten onderzoeken, zoals de Gezondheidsmonitor Jeugd, Volwassenen en Senioren.

 • 2. Lid worden GGD-panel

  2.1 Wie kunnen lid worden van het panel?

  Om lid te worden van het panel moet je minstens 16 jaar oud zijn en in Flevoland wonen.

  2.2 Hoe kun je je aanmelden voor het panel?

  Je kunt je aanmelden via deze inschrijfpagina.

  2.3 Mijn partner en ik willen graag allebei lid worden van het panel. We hebben samen één e-mailadres. Kunnen we ons allebei met dat e-mailadres inschrijven?​

  Dat kan helaas niet. Per e-mailadres kan slechts één panellid deelnemen. Om toch allebei lid te kunnen worden van het panel, moet één van beiden zich met een alternatief e-mailadres inschrijven.

 • 3. Deelname GGD-panel

  3.1 Waar gaan de onderzoeken over?

  De onderzoeken gaan over verschillende onderwerpen die met gezondheid, welzijn en zorg te maken hebben. De onderzoeken kunnen bijvoorbeeld gaan over de sportfaciliteiten in jouw buurt of het groen in jouw gemeente.

  3.2 Hoe weet je dat er een nieuw onderzoek is waar je aan kunt deelnemen?

  Als er een nieuw onderzoek gestart wordt, krijg je vanzelf een uitnodiging per e-mail.

  3.3 Hoe vaak krijg je een uitnodiging voor een onderzoek?

  Je wordt een paar keer per jaar per e-mail uitgenodigd om een online vragenlijst in te vullen.

  3.4 Moet je met elk onderzoek mee doen?

  Natuurlijk vinden we het fijn als je met elk onderzoek mee doet, maar het hoeft niet. Je kunt bij elk nieuw onderzoek zelf beslissen of je mee wilt doen of niet. Als het bijvoorbeeld niet goed uitkomt om mee te doen of als je op vakantie bent, dan kun je een keer overslaan. Je krijgt van ons wel altijd een herinneringsmail als je na een week de vragenlijst nog niet hebt ingevuld. Het kan zijn dat je de eerste uitnodiging over het hoofd hebt gezien en alsnog mee wilt doen.

  3.5 Hoe lang duurt het invullen van een vragenlijst?

  Dit hangt af van de lengte van de vragenlijst, maar het duurt bijna nooit langer dan 10 minuten. Bij elke uitnodiging geven wij een inschatting van hoe lang het duurt om de vragenlijst in te vullen.

  3.6 Mag je de vragenlijst door iemand anders laten invullen?

  Nee, dat is niet mogelijk. Het belangrijk dat je zelf de vragenlijst invult, omdat jij lid bent van het panel.

  3.7 Wat moet je doen als de link in de uitnodiging niet werkt?

  Controleer eerst of je verbinding hebt met internet. Doet de link het nog steeds niet, kopieer de link uit de e-mail dan naar de adresbalk van de internetbrowser. Werkt het nog steeds niet? Mail dan naar onderzoekspanel@ggdflevoland.nl​.

  3.8 Kun je de vragenlijst ook op papier invullen?

  Nee, je kunt de vragenlijst alleen maar invullen via internet.

  3.9 Kun je de vragenlijst op een tablet of telefoon invullen?

  ​Ja, dat kan. Het kan zijn dat de vragenlijst op je telefoon wat minder makkelijk leesbaar is.

 • 4. Resultaten GGD-panel

  4.1 Wat gebeurt er met de resultaten van het panelonderzoek?

  Het onderzoek geeft informatie over hoe Flevolanders denken over onderwerpen rond gezondheid. Met die informatie kunnen GGD Flevoland en gemeenten activiteiten organiseren om de gezondheid van hun inwoners te verbeteren. Zo kan het onderzoek bijvoorbeeld uitwijzen dat er behoefte is aan meer sportfaciliteiten in bepaalde wijken of dat er behoefte is aan meer informatie over de invloed van digitale media op jongeren.

  4.2 Word je over de resultaten van het onderzoek geïnformeerd?

  Ja, bij een uitnodiging voor een nieuw onderzoek ontvangt elk panellid een link naar de resultaten van het voorgaande onderzoek. Daarnaast zijn de resultaten van eerdere onderzoeken op de website van GGD Flevoland terug te vinden bij het GGD Panel.

  4.3 Wie kan de resultaten van het onderzoek nog meer inzien?

  ​De resultaten van het onderzoek publiceren we op de website van GGD Flevoland en op de website Een Gezonder Flevoland. Daardoor zijn de resultaten voor iedereen toegankelijk. Er worden alleen uitspraken gedaan over groepen inwoners, waardoor de resultaten nooit tot individuele personen te herleiden zijn.

 • 5. Wijzigingen doorgeven of afmelden GGD-panel

  5.1 Wat moet je doen als je e-mail adres is gewijzigd?

  Als je e-mail adres is gewijzigd kun je dit doorgeven door een e-mail te sturen naar het onderzoekspanel . Vermeld daarin zowel je oude als je nieuwe e-mail adres.

  5.2 Hoe meld je je af voor het panel?

  Je kunt je afmelden voor het panel door een e-mail te sturen naar het onderzoekspanel. Vermeld daarin altijd het e-mailadres waarmee je bent ingeschreven bij het panel, zodat wij het juiste e-mailadres uit ons bestand kunnen verwijderen. Dit doen wij binnen 1 week na ontvangst van de afmelding.